Hamilton – I Nationens Intresse

Carl Hamilton har mött sitt livs stora kärlek – läkaren Maria Solska. Efter ett krävande uppdrag i Uzbekistan leder hans tränade överlevnadsreflexer till en personlig katastrof.

På gränsen till sammanbrott tvingas Hamilton att slutföra ett uppdrag med försvunna svenska Sky Shadow-granater på Afrikas Horn. En av dessa har använts för ett politiskt mord i Etiopien. Affären håller på att få allvarliga konsekvenser för stabiliteten i regionen. Tillverkaren av granaterna, det svenska företaget Nordfors, är central i historien som kompliceras ytterligare genom att en av deras anställda blir fängslad i Somalia.

Sveriges statsminister ger sitt godkännande att den fängslade ska fritas av ”säkerhetsföretaget” Sectragon under förutsättning att en svensk finns med som observatör – Hamilton.

Hamilton ställs inför en närmast omöjlig utmaning. Men han är inte ensam. Vid sin sida har han Mouna al-Fatah, verksam inom PLO, som är beredd att riskera sitt liv för hans skull.

I huvudrollerna: Mikael Persbrandt, Saba Mubarak, Jason Flemyng, Ray Fearon, Pernilla August, Lennart Hjulström, Peter Andersson, Kevin McNally m.fl.

Baserat på boken I NATIONENS INTRESSE av Jan Guillou
Manus: Stefan Thunberg
Manusredaktör: Lisa Dahlberg

Exekutiv producent: Johan Mardell

Producent: Jan Marnell
Regi: Kathrine Windfeld
Foto: Jonas Alarik

 

1 tim 45 min

Filmen hade premiär 13 januari 2010